Alkmaar, 03 november 2014. In 2015 markeren bijzondere kunstobjecten het landschap in de regio Alkmaar. Vrijdag is de officiële aftrap gegeven door Alkmaars wethouder Anjo van de Ven voor de realisatie van de nieuwe beeldenroute met levensgrote paarden. De route zal stapsgewijs vorm krijgen. De eerste fase van de route wordt in de zomer van 2015 opgeleverd. Het uiteindelijke resultaat in 2016 is een blijvende fiets- en autoroute van minimaal 50 kilometer door de regio die voert langs cultuurhistorische plekken. De route wordt gemarkeerd door 19 paarden die door professionele kunstenaars onder handen zijn genomen.

Paarden hebben altijd een rol in de geschiedenis van deze regio gespeeld en met de Paardenparade wordt deze cultuurhistorische geschiedenis weer tot leven gebracht. Ook raakt het een meer eigentijds thema, namelijk energie. De regio Alkmaar kenmerkt zich als “energie-regio” bij uitstek, waarbij deze energieke kunstpaarden een verbindende rol gaan spelen.

De Paardenparade is een initiatief dat ondersteund wordt door het cultuurconvenant tussen de gemeenten Alkmaar, Schermer, Graft De Rijp, Bergen en Heiloo. Een adviescommissie selecteert ervaren kunstenaars die de paarden voor de eerste fase van de Paardenparade verbijzonderen. Maar men wil jongere kunstenaars een podium bieden. Kunstenaars tot en met 35 jaar die in de regio werken/wonen en/of affiniteit met de regio hebben, kunnen zich van 3 t/m 23 november aanmelden voor het project door een CV, motivatie en portfolio in te sturen.

De eerste kunstenaar wil de organisatie van Paardenparade al onthullen. Speciaal voor dit project is multi-talent David Bade gevraagd een paard onder handen te nemen. Bade won direct na zijn opleiding in 1993 de Prix de Rome. Hij bouwt onder andere grote, absurdistische installaties van allerlei materialen, vaak ontwikkeld tijdens workshops met jongeren. Zijn autonome werk -verhalende schilderijen en tekeningen met vaak satirische elementen - getuigen van zijn visie op kunst, maatschappij, religie en politiek. De andere vijf kunstenaars zullen op 1 december bekendgemaakt worden.

Meer info vanaf 3 november over de Paardenparade op de eigen website.

Foto: Wethouder Anjo van de Ven onthult de route van Paardenparade (bron: Lizette Schaap)

20141103 kick off Paardenparade

 

 

 

Pin It
Bekeken: 2271x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/