Graft-De Rijp, 30 oktober 2014. De voorbereidingen voor het 7e Midwinterfeest in Graft-De Rijp zijn in volle gang. Op zaterdag 13 en zondag 14 december 2014 is het weer zover. In dat weekend worden de bezoekers gastvrij ontvangen door dorpsbewoners gekleed in “Dickensstijl”. Ruim 60 enthousiaste groepen, verenigingen, koren en solisten, voor het merendeel uit Noord-Holland, hebben zich ook al aangemeld om hun kunsten te komen vertonen. Vorige edities waren een geweldig succes. In 2010 en 2012 waren er ruim 40.000 bezoekers.

De prachtige dorpskern, het oudste gedeelte van De Rijp, wordt net als bij de vorige edities, het decor voor de kerstmarkt. Veel marktkraamhouders hebben zich al aangemeld. Er zijn nog maar een paar standplaatsen beschikbaar. Het feestterrein zal ook dit jaar weer worden bevolkt door burgers en buitenlui in nostalgische kleding. De bevolking wordt opgeroepen zoveel mogelijk in Dickensstijl het feest te bezoeken, zodat Graft-De Rijp het aanzien krijgt van een dorp rond 1900. Natuurlijk ontbreekt de loterij niet en zijn er weer prijzen te winnen voor wie zich het fraaist heeft uitgedost in de stijl van het tweejaarlijks terugkerende thema: “Dickens”. Ook het mooist versierde huis, pand of raam en de mooist versierde straat of buurt dingen mee naar de prijzen.

Het stichtingsbestuur en een groot aantal bestuursvrijwilligers is al maanden bezig met de voorbereidingen van dit grootse culturele evenement, dat inmiddels landelijk bekendheid geniet. Uiteindelijk zullen er ruim 300 vrijwilligers worden ingezet om alles in goede banen te leiden. Op maandagavond 3 november om 19.30 uur is de aftrap met de gebruikelijke presentatie voor pers, sponsors, deelnemers, vrijwilligers en genodigden in Restaurant Oudejans / ’t Stadhuis van Amsterdam, Rechtestraat 106 in De Rijp.

Kijk voor meer informatie op de website van het Midwinterfeest Graft-De Rijp

Pin It
Bekeken: 3072x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/