Alkmaar, 30 oktober 2014. Acht rolstoelhockeyteams uit Noord-Holland spelen zaterdag 1 november een groot toernooi in de Hoornse Vaart. Tussen 12.00 en 16.00 uur worden twaalf wedstrijden gespeeld in de eerste en tweede klasse. De toegang tot de sporthal is gratis. Gastheer V.I.O.S. '82 speelt zelf drie wedstrijden in de eerste klasse. Om 12.40 uur begint de eerste wedstrijd.

VIOS is vorig jaar gepromoveerd naar de eerste klasse en kent nu dus veel meer tegenstand. Trainster Melanie Willems: "Voor de continuïteit zoeken we nieuwe leden uit de regio Alkmaar. We trainen elke dinsdagavond in de Hoornse Vaart. Iedereen is welkom om kennis met ons te komen maken. Er wordt gespeeld in mixed teams. Spelers Guus Nonnekes en Merle Stegeman: "Het is fijn om ergens bij te horen. Dit biedt een uitlaadklep om je energie kwijt te raken en veel gezelligheid.’’ Het is ontspanning door inspanning én het verhoogt je eigenwaarde, stelt aanvoerder en topscoorder Ivar Konijn. Hij speelt vanaf 2004 rolstoelhockey bij VIOS.

Alle teams van VIOS’82 – hockeyers en basketballers – spelen dit seizoen in nieuwe tenues dankzij Telstar Sport. Tijdens de competitiedag op 1 november wordt het hockeyteam bovendien gesteund door de Dirk Kuyt Foundation. En bakkerij Beerse stelt 100 lunchpakketten ter beschikking. Informatie over het de wedstrijden en de vereniging is te vinden op de website van VIOS of op de facebookpagina.

E-hockey is één van de grootste takken in de gehandicaptensport en de enige teamsport voor mensen in een elektrische rolstoel. Nederland is regerend Europees en Wereldkampioen. De regels zijn vrijwel gelijk aan het normale hockeyspel. Alleen is het doel kleiner, de bal anders, vooral lichter en elke wedstrijd bestaat uit twee periodes van vijftien minuten. De spelers maken gebruik van een handstick of T-stick bevestigd aan de voetenplank van de rolstoel. 

Foto: Willemien Vijvers 

VIOS Rolstoelhockeyteam 720

Pin It
Bekeken: 1426x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/