Alkmaar, 29 oktober 2014. De ernstige val met de scooter die in de nacht van zaterdag op zondag op de Zeswielen plaatsvond heeft nogal wat stof doen opwaaien. Niet alleen omdat het 49-jarige slachtoffer haar portemonnee en een aantal ringen kwijt blijkt te zijn en er een stok op de plaats ongeval is aangetroffen (zie eerdere berichtgeving), maar ook vanwege de wantoestanden die zich rond het incident afspeelden. De politie voelde zich ook genoodzaakt te reageren.

De inleiding van de wantoestanden was de sommering van de politie om een gemaakte foto van de telefoon te verwijderen. Dit viel blijkbaar slecht bij de 20-jarige maker. Men kan over ethiek discussiëren van het fotograferen en het met de neus bovenop de situatie staan (iets wat veel vaker gebeurt tegenwoordig), maar het is inderdaad niet verboden foto's te maken. Alleen het publiekelijk verspreiden is verboden. Hoe dan ook, de situatie liep dusdanig uit de hand dat agenten uiteindelijk de jongeman en nog een andere 20-jarige hebben aangehouden.

In een politiebericht is het volgende te lezen: 

De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. De politie zet zich in om u zo goed mogelijk te helpen, maar vraagt daarbij wel wederzijds respect. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor het verstoren van de werkzaamheden. Wat wordt van u verwacht?

- Gedraag u netjes: belemmeren van de werkzaamheden wordt nooit geaccepteerd
- Geef de politieman de ruimte om zijn werk te doen
- Volg de aanwijzingen op
- Verstoor de orde niet

Pin It
Bekeken: 1148x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/