Alkmaar, 29 oktober 2014. Met verbazing heeft OPA kennis genomen van de voorgenomen fusie tussen de voetbalverenigingen Alcmaria Victrix en AFC'34. Amper een maand nadat de raad een miljoen heeft uitgetrokken voor de ontwikkeling van onder andere AFC en een garantstelling van 450.000 euro heeft vastgesteld voor AFC werd hier door de media over bericht.

Het bleek ook dat de besturen al geruime tijd in gesprek zijn over deze fusie. OPA vindt het zeer merkwaardig dat deze informatie niet is gedeeld met de raad Dat had mogelijk tot een andere afweging kunnen leiden. Fractievoorzitter Ben Bijl: "OPA vraagt zich af hoe dit kan. En hoe het mogelijk is dat het college en dan vooral sportwethouder De Baat hiervan niet op de hoogte was? Of de raad daarover niet heeft geïnformeerd."

OPA vraagt zich af of de leden van Alcmaria Victrix en AFC wel zo blij mee zullen zijn met een fusie. "Vooral Alcmaria Victrix zit nu op een prachtige plek in de wijk. En OPA is voorstander van sport in de wijk," aldus Ben Bijl. OPA maakt zich ook grote zorgen omdat de Egmonderhout opnieuw bedreigd wordt. "Wij herinneren ons nog het mega bouwplan van enkele jaren geleden. OPA heeft zich daar toen hard tegen verzet. De Egmonderhout moet groen blijven, het is een kostbaar stukje natuur in de stad."

Pin It
Bekeken: 1584x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/