Alkmaar, 28 oktober 2014. Na zes weken Schooljudo tijdens gymtijd was het afgelopen vrijdag tijd voor een afsluitende clinic. Een groot Schooljudofeest waar de kinderen werden geïnspireerd door viervoudig Nederlands kampioen Neal van de Kamer. Geboren in Heerhugowaard en nu wonend in Alkmaar, was hij dé lokale judoheld om het Sportpaleis vrijdag op de kop te zetten.

Bijna 1000 kinderen in de gemeente Alkmaar hebben de laatste zes weken gewerkt aan de waarden respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid en vertrouwen. Daarnaast werd er vooral met heel veel plezier bewogen. Neal van de Kamer gebruikte leuke spelvormen om door te nemen wat de kinderen tijdens het programma geleerd hebben.

De clinic en het schoolse en naschool programma worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Alkmaar, AlkmaarSport en zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea. Daarnaast heeft JOGG (jongeren op gezond gewicht) een bijdrage geleverd. Nu het schoolse programma is afgelopen ontvangen alle scholen nog het buitenspeelstoeipakket wat Schooljudo en JOGG samen hebben ontwikkeld in het kader van ‘gratis bewegen.’ 

Judoleraren van sportinstituut Tom van der Kolk, judoclub Randers de Geus en judoclub Hajime assisteerden Neal van de Kamer bij de clinic. Nu het schoolse programma is afgerond kunnen deelnemers nog eens zes gratis lessen volgen bij deze lokale judoverenigingen.

Pin It
Bekeken: 948x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/