Alkmaar, 28 oktober 2014. Op 24 oktober openden wethouder Onderwijs en Wonen Mirjam Hamberg (PA) en wethouder Jongerenhuisvesting Elly Konijn (D66) de nieuwe jongeren- en studentenhuisvesting van Woonwaard aan de Bergerweg. Hamberg: “Het initiatief van Woonwaard sluit aan bij de ambities van het college. Het maakt Alkmaar een aantrekkelijke woonstad voor studerende jongeren. Die jongeren hebben we hard nodig om Alkmaar op de kaart te zetten als kennisstad.”

Woonwaard heeft de jongeren- en studentenhuisvesting aan de Bergerweg uitgebreid met acht zelfstandige woonruimten. Daarvoor stelde de gemeenteraad € 100.000,- beschikbaar . De bestaande huisvesting is een mix van zelfstandige woonruimten (studio’s) en kamers. De acht nieuwe woonruimtenhebben een eigen keuken en badkamer. Daarnaast komt een gemeenschappelijke eetruimte met keuken om gezamenlijk eten mogelijk te maken.

Wethouder Jongerenhuisvesting Elly Konijn: “Een woning is belangrijk voor iedereen, ook voor jongeren. Daarnaast zijn jongeren van groot belang voor onze stad. Ze zorgen voor vernieuwing en vormen de toekomst. Met voldoende betaalbare woningen voor deze doelgroep houden we de stad jong.”

Woonwaard ziet de woningen als een mooie kans voor studenten. “We zijn blij dat hiermee ook het laatste stukje van de Bergerweg is ingevuld”, zegt directeur-bestuurder Pierre Sponselee van Woonwaard. “Het zijn ruime studentenwoningen op een aantrekkelijke locatie. Kamers zijn al te huur vanaf 380 euro en studio’s vanaf 526 euro, inclusief gas, water, elektra en wifi.”. De woningen worden bemiddeld op basis van loting. Verhuur vindt plaats via campuscontracten. Aanmelden voor de studentenwoningen kan via de website van Woonwaard

20141028 bergerweg studentenwoningen

 

Pin It
Bekeken: 1886x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/