Alkmaar, 28 oktober 2014. De verkiezingen voor de nieuwe gemeente Alkmaar staan voor de deur en de politieke partijen scherpen hun messen om elkaar op inhoud met woorden te bevechten. Op dinsdagavond 11 november biedt de Stichting Uit de lijsttrekkers van de politieke partijen én het publiek het podium, om met elkaar in debat te gaan over het belang van cultuur en erfgoed voor de nieuwe gemeente Alkmaar. Lijsttrekkers zullen hun visie geven op het huidige cultuurklimaat in Alkmaar en de inspanningen van het politiek bestuur, de culturele instellingen, de makers, de ondernemers, de burgers op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. 

De avond is ingedeeld rondom drie actuele thema’s: de positie van de hedendaagse beeldende kunst in Alkmaar, de verbinding tussen stad en land, en het economisch belang van cultuur en erfgoed voor de stad. Drie kritische en onafhankelijke cultuurconsumenten zullen de aftrap geven met een column over deze thema’s. Daarna zijn de lijsttrekkers aan het woord om kort en bondig hun standpunten te verkondigen. 

Na de standpuntbepaling door de verschillende fracties volgt een debat tussen de lijsttrekkers, die aan de tand gevoeld zullen worden door politiek journalist en presentator Margriet Brandsma, die actief het publiek zal betrekken bij het debat.

Bijwonen van het Cultuurdebat op 11 november is gratis. De avond start om 20:00 uur. De locatie is Unieke Zaken, Pettemerstraat 35-37.

Pin It
Bekeken: 1224x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/