Alkmaar, 28 oktober 2014. Vrijdag 24 oktober heeft D66-kamerlid Vera Bergkamp in het kader van de Groeitour een bezoek gebracht aan Alkmaar. Daar bezocht zij samen met de lokale D66-afdeling Hal 25. De bekende Alkmaarder en kunstenaar Kees Bolten verzorgde een rondleiding en vertelde over de diverse culturele activiteiten van Hal 25. Ook was het Bergkamp getuige van het slaan van een munt door de Kunst Reserve Bank. Deze Bank is opgezet als een monetair praktijkexperiment, waarmee wordt getest of het mogelijk is een nieuwe reservemunt te introduceren.

De Groeitour van D66 past goed bij de visie van Hal 25. "De Overheid moet veel meer faciliteren en ondersteuning bieden aan dit soort initiatieven. Groei in de cultuursector ontstaat als een overheid meedenkt in oplossingen en niet in beperkingen" aldus Bergkamp. Met de Groeitour gaat D66 komende maanden door het land om ideeën op te doen en te spreken over de nieuwe innovatieagenda.

Op het gebied van innovatie in de cultuursector werkt Alkmaar hard. Hal 25 is daar een goed voorbeeld van. Zonder vaste subsidie weet Hal 25 zich geweldig te ontwikkelen. In de zogeheten Kaasfabriek op het terrein is een heus ‘’Fablab’’ gevestigd. Dit is de plek in Alkmaar waar je ontwerpen met een 3D-printer kan printen en makers van alle leeftijden elkaar ontmoeten. ’’Een erg goed idee, hiermee biedt Hal 25 de ruimte en voorzieningen om samen te werken en kennis te delen.’’ aldus Bergkamp.

Een andere innovatie in Alkmaar is de renovatie van De TelefoonCentrale. Dit voormalige kantoorpand van de PTT functioneerde zoals de naam al zegt, als een telefooncentrale. "Het is een plek waar ondernemers en kunstenaars zich kunnen vestigen in een creatieve en prikkelende omgeving," aldus Nico Berger, een van de oprichters. Door het grote succes staan er op dit moment 15 ondernemers op de wachtlijst voor een plek in het pand dat een nieuw leven gekregen heeft.

20141028 bergkampd66 hal25

Pin It
Bekeken: 1270x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/