Alkmaar, 23 oktober 2014. Uit de monitor Koopzondagen blijkt dat de zondag als dag om te shoppen steeds populairder wordt. De monitor wordt ieder kwartaal gehouden. In de afgelopen tweeënhalf jaar heeft de zondag een trend doorgemaakt van gemiddeld 4.000 naar 6.000 passanten. Ook zijn er steeds meer winkels geopend. Hiermee heeft de zondag een vaste plek veroverd.

Samen met ondernemers probeert de gemeente Alkmaar op zondagen meer bezoekers naar de binnenstad te trekken. Aanpassing van de parkeertarieven kan een positieve uitwerking hebben, wees de monitor uit. Daarnaast wordt gekeken of aanvullende activiteiten en kleinschalige evenementen de aantrekkingskracht kunnen vergroten. In overleg met de ondernemers van d’Oude Stadt zijn acties ondernomen om de zondag ook voor hen aantrekkelijker te maken. De gemeente organiseert een extra veegronde op zondagochtend en d’Oude Stadt is expliciet genoemd in de brochure “Alkmaar, beste van stad & land”.

In de juni en juli is bijgehouden hoeveel winkels in de Alkmaarse binnenstad op zondag open zijn. Het aantal geopende winkels steeg van 49% in 2013 naar 57% in 2014. Op A-locaties is het aantal geopende winkels gestegen naar 68% (59% in 2013). In de overige straten, met de kleinere winkels, blijft dit percentage achter.

De zondag trekt steeds meer bezoekers, maar over het geheel genomen trekt de binnenstad minder bezoekers. In het tweede kwartaal van 2014 kwamen er 1.312.827 unieke bezoekers. Dat is een afname van 4.5% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Landelijk is de afname 2.4%.

 

 

 

Pin It
Bekeken: 1344x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/