Alkmaar, 10 oktober 2014. Een weekend vol theatrale verrassingen in cafés tijdens de derde editie van het BrugTheaterFestival Alkmaar. Maar liefst dertien horecagelegenheden verrassen met gratis toneel, muziektheater, dans, cabaret en kindervoorstellingen aan de bar. Bezoekers maken op een relaxte manier kennis met gratis korte voorstellingen van goede amateurgezelschappen en professionele makers in het weekend van 7, 8 en 9 november op de Platte Stenenbrug, het episch centrum van uitgaand kroegenpubliek in de Alkmaarse binnenstad.

Het doel is om de diversiteit en kwaliteit van verschillende soorten theatergroepen te laten zien. Productiehuis Siberische Bruiloft selecteert makers en spelers uit de regio Alkmaar. Het zijn deels voorstellingen van het vorige seizoen, deels nieuwe. Ook maken meerdere theatergroepen speciaal op het kroegleven toegesneden scènes. Als stimulans voor hun talentontwikkeling koppelt artistiek leider Leoni van Veen amateurs aan professionals.

Het BrugTheaterFestival biedt het publiek de gelegenheid om op een heel laagdrempelige manier aangenaam verrast te worden door kwalitatief hoogwaardige theatervormen uit de regio. Er zijn ook speciale middagvoorstellingen voor de jongsten. Het café wordt met bankjes, tapijt, limonade en lekkers voor kinderen aangepast. De (groot)ouders kunnen op de achtergrond meekijken. Nieuwe programmaonderdelen zijn een buitenvoorstelling bij de Visbanken en een uitwisseling met het Utrechts Café Theaterfestival. Zij vaardigen Kiki Schippers af, een groot aanstormend talent die de tweede plaats bij het Leids Cabaretfestival heeft gehaald.

De deelnemende cafés zijn: Café Jinx, Stapper, Amstel, ’t Kantoor, Odeon, Tante Sannie, Gunnery’s, Pilaren, De Koning, EETpaleis, bloemenschuit Anne&Max, De Buren en Heerlijk Nel. Met de AlkmaarPas en een ticket uit de Voordeelgids is een gratis non-alcoholisch drankje te krijgen.

Het Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Taqa Cultuurfonds en de gemeente steunen deze editie van het festival. Het publiek kan een vrijwillige donatie aan de theatergroepen geven als blijk van waardering. BrugTheaterFestival is te vinden op de eigen website, Facebook en Twitter.

20141010 brugtheaterfestival 2014

Pin It
Bekeken: 1758x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/