Alkmaar, 26 september 2014. Donderdagmiddag is aan de Noorderkade het Slimste Huis Alkmaar (SHA) geopend. Het Slimste Huis is een modelappartement dat volledig is voorzien van slimme huistechnologie, ook wel domotica genoemd. Het kwam tot stand op initiatief van Wmo-wethouder Anjo van der Ven (OPA) van de gemeente Alkmaar. Zij wil mensen laten zien en ervaren dat technologie niet kil hoeft te zijn en mensen kan helpen bij het langer zelfstandig thuis wonen. Mensen kunnen in het slimste huis zelf ervaren dat er praktische, technische, hulpmiddelen zijn die langer thuis wonen vergemakkelijken. Het initiatief past in de aanpak van Slimmere Zorg, een project waarin de gemeente Alkmaar en zorginstellingen kennis delen. Maar het huis is meer dan een showroom vol ‘domotica’.

Het toont naast de te verwachten robots ook andere verbluffend slimme techniek en laat zien hoe dienstverlening van buitenaf naadloos geïntegreerd kan worden in de woning. Het SHA is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken, zaterdags van 12.00 – 17.00 uur. Entree is € 5,- per persoon. Voor dit bedrag krijgen de bezoekers een uitgebreide rondleiding en kunnen zelf de werking van domotica ervaren.

 

Pin It
Bekeken: 2821x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/