Arnhem, 22 september 2014. Zaterdag speelde Dames 1 van Kolping Boys haar tweede competitieduel in Arnhem. Voor de dag aanbrak was het al duidelijk dat er een zware klus wachtte tegen thuisploeg Eldenia. Lotte Smit, Alina Uil en Tessa Oud konden wegens blessures niet spelen. Op de ochtend zelf bleek Julia Leeuwenkamp uitgeschakeld door ziekte. Kolping had weinig in te brengen en moest uiteindelijk met 6-0 de aftocht blazen. Kolping staat daarom met nog een partij achterstand op de zesde plaats, Eldenia staat met drie keer winst tweede.

Keepster Roxy Klaver moest vrijwel direct in actie komen toen de spits van Eldenia, die zelf verrast leek over haar doorbraak. Het was de inleiding van voornamelijk verdedigend spel. En dat liep niet altijd soepel, zoals in de 11e minuut, toen Eldenia via een steekpass op 1-0 kwam. De druk werd hoger en in de 25e minuut was het de snelle spits die 2-0 maakte, dankzij een moment van onoplettendheid. Kolping Boys kwam daarna iets meer aan aanvallen toe, maar de spitsen Inge Woldhuis en Milenca v. Ee, doorgaans een plaag voor de tegenstander, hadden hun dag niet. In de 41e minuut werd de ruststand op 3-0 gezet.

Na rust speelde Eldenia meer afwachtend. Kolping Boys kreeg zo iets meer speelruimte, maar het kon hier niet van profiteren. De eindstand leek 3-0 te worden, maar vanaf de 80e minuut ging het helemaal mis. De thuisploeg verdubbelde de score met een mooie steekpass, een beetje mazzel en een klutsbal die goed landde.

Dinsdag bij de training zal, voor zover dit nog niet gedaan is, geëvalueerd worden. Daarna moet de focus op de volgende partij gericht worden, want zondag wacht een zware kluif, maar ook een mooie kans op een comeback naar de top. Tegenstander is dan koploper FC Eindhoven.