Alkmaar, 16 september 2014. Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar start 30 september de cursus Positief Opvoeden Tieners (12-16 jaar). De opvoeding van tieners is een belangrijke, uitdagende en soms ook zware taak. Simpele, duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag kunnen heel prettig zijn. Tijdens de cursus, verdeeld over vijf bijeenkomsten, worden dergelijke tips gegeven.

De cursus Positief Opvoeden Tieners is bedoeld voor ouders/opvoeders met één of meerdere kinderen tussen 12 en 16 jaar, die behoefte hebben aan begeleiding bij de opvoeding. De kinderen hebben bijvoorbeeld thuis problemen in hun gedrag, op school, in een club of met vrienden. De cursus is het beste in de praktijk te brengen wanneer beide ouders/opvoeders aan de cursus deelnemen, maar het CJG begrijpt dat dit niet altijd maar mogelijk is.

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse groepsbijeenkomsten van twee uur. De trainers geven informatie en bespreken diverse opvoedvaardigheden. Door middel van een praktisch werkboek gaan ouders/opvoeders ook thuis aan de slag. De cursus sluit af met het opstellen van eigen plan voor de toekomst.

De cursus vindt plaats in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Merwedestraat 4 en wordt gegeven op 30 september, 21 oktober, 4, 10 november en 2 december 2014, telkens tussen 19.30 en 22.00 uur. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden voor via de website van GGD Hollands Noorden. Na aanmelding neemt een opvoedadviseur contact op om te beoordelen of de cursus past bij de behoeften.

Pin It
Bekeken: 1297x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/