Alkmaar, 08 september 2014. ChristenUnie en CDA fracties in Haarlem, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar willen de krachten van de gemeenteraden in de regio bundelen om te voorkomen dat de dienstregeling van de Kennemerlijn (Haarlem-Uitgeest-Alkmaar) in 2016 verslechtert. Zij stellen de gemeenteraden voor dit najaar een gezamenlijke raadsinformatiemarkt te organiseren. De raadsleden willen dan alternatieven bespreken die het openbaar vervoer in de regio juist verbeteren. NS wordt uitgenodigd de plannen te verdedigen en op alternatieven te reageren. De provincie wordt uitgedaagd om mee te werken aan het aantrekken van meer reizigers door het verbeteren van busaansluitingen en passende infrastructuur.

NS kondigde begin dit jaar aan de sneltrein Haarlem-Uitgeest-Alkmaar te willen vervangen door een stoptrein. In de daluren zouden bovendien nog maar 2 in plaats van 4 treinen per uur gaan rijden tussen Haarlem en Uitgeest. Inmiddels heeft NS vanwege reacties de plannen met een jaar uitgesteld, maar dus niet van de baan.

ChristenUnie en CDA zien kansen om de dienstregeling juist uit te breiden nu het aantal inwoners in dit deel van de Randstad groeit. “Recent heeft een provinciale Taskforce ook een rapport uitgebracht dat wijst op de kansen voor de verdere ruimtelijke ontwikkeling en vervoersgroei rond de Kennemerlijn”, aldus Rob Toman, raadslid voor het CDA in Beverwijk.

De partijen wijzen er op dat het uitkleden van de spoordienstregeling op een heel slecht moment komt. “De Velsertunnel gaat in 2016 in verband met groot onderhoud 9 maanden dicht. Voor de auto ligt er een uitgewerkt bereikbaarheidsplan met o.a. calamiteitenbogen en aangepaste bewegwijzering. Maar er is nog geen plan voor het openbaar vervoer”, aldus Leen de Winter, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Velsen. Kees Romeijnders van CDA Heemskerk: “NS zou volgens ons juist gedurende deze onderhoudsperiode een aantrekkelijke dienstregeling en bijbehorende arrangementen reizigers de trein in kunnen lokken in de hoop dat het aantal reizigers hierna structureel op een hoger niveau blijft.”

Het voorstel voor de raadsinformatiemarkt wordt de komende week ingediend bij alle gemeenteraden.

Pin It
Bekeken: 1186x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/