Regio, 29 augustus 2014. Een 73-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de politie donderdag aangehouden in Noordwijk op verdenking dat hij vanaf december 2013 door in Noord- en Zuid-Holland mogelijk dertig slachtoffers maakte door babbeltrucs. De verdachte is sinds de zeventiger jaren vaker veroordeeld voor babbeltrucs. Hij stond gesignaleerd vanaf januari 2013, omdat hij na een verlof niet terugkeerde bij de Penitentiaire Inrichting in Heerhugowaard. De verdachte maakte vanaf het moment dat hij niet terugkeerde van verlof alleen al in Amsterdam circa 22 slachtoffers.

De verdachte kwam bij de politie in beeld, toen vooral in de Rivierenbuurt (Amsterdam-Zuid) opvallend veel senioren aangifte deden van oplichting. Daarbij dook steeds hetzelfde signalement op – een man die er uit zag als zestig – en ook de manieren waarop hij het vertrouwen van de ouderen wist te winnen, bleek bijna identiek. Slachtoffers overhandigden de verdachte soms flinke bedragen, die ze niet meer terugzagen. "Schrijnend", zegt een van de rechercheurs. "Veel slachtoffers hebben het zelf toch al niet zo breed. Zo overhandigde een oude vrouw hem het bedrag dat ze had gespaard voor haar begrafenis."

Uit hun onderzoek bleek dat hij ook slachtoffers maakte in andere plaatsen in Noord- en Zuid-Holland. Omdat hij nergens stond ingeschreven en ook andere gegevens hem niet koppelden aan een adres, was dit een tijdrovend proces. Uiteindelijk traceerden ze hem bij een pension in Noordwijk, waar hij sinds korte tijd verbleef.

De politie houdt er rekening mee dat daarnaast sommige gedupeerden niet bekend zijn bij de politie. "Veel ouderen schamen zich dat ze in de smoesjes zijn getrapt", aldus de rechercheur. "Dat is onnodig, omdat de verdachte zeer betrouwbaar overkwam. Hij heeft aardig wat leed veroorzaakt."

Meer informatie over de handelswijze van de verdachte is te vinden op de website van de politie. Slachtoffers die deze herkennen en nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen zich melden bij de politie (0900-8844). De verdachte zit vast; de politie onderzoekt de zaak verder.

Pin It
Bekeken: 949x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/