Alkmaar, 19 augustus 2014. Zaterdagavond 6 september is Taqa Theater De Vest de locatie waar het allemaal gaat gebeuren: een avondvullend programma met optredens van de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Podiumkunsten 2014. Compagnie DaaD onder artistieke leiding van Linda Anneveld met eigenzinnig straattheater, het 100-koppig Noordhollands Jeugdorkest o.l.v. dirigent Bas Pollard en singer-songwriter Yori Swart. Aan het eind van de avond reikt juryvoorzitter burgemeester Ria Oosterop van Graft-De Rijp de prijs uit. De winnaar dingt dit najaar mee naar de Rabobank Cultuurprijs 2014. De avond start om 20.15 uur. Kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar bij aan het loket of via de website van Theater De Vest.

De avond is met recht uniek te noemen. Een grotere diversiteit tref je zelden tijdens een avondje theater. Compagnie DaaD werd deze zomer in Spanje nog uitgeroepen tot de beste Europese straattheatervoorstelling. Ook het Noordhollands Jeugdorkest gooit hoge ogen met indrukwekkende en enthousiaste optredens. Dit jaar traden ze onder andere op in Florence. Yori Swart is net een paar maanden terug uit Amerika, waar ze heeft gewerkt aan haar tweede album, dat later dit jaar verschijnt. Ze trad onlangs op met de Vlaamse zanger Milow in een uitverkocht Amsterdams Bos.

De Cultuurprijs regio Alkmaar wil meer aandacht vestigen op de rijke kunst- en cultuursector in Noord Kennemerland met jaarlijks cultuurprijzen. Eerder dit jaar ontving de Egmondse dichteres Elly de Waard de Cultuurprijs Letteren en won de Akerslootse Annemarieke Kloosterhof de Jong Talent Prijs. De Rabobank Cultuurprijs is mede mogelijk gemaakt door gemeenten en bedrijfsleven. 

Naast de prijzen van de vakjury start in oktober dit jaar de verkiezing van de Alkmaarse Courant Publieksprijs. Alle genomineerden komen voor deze prijs in aanmerking. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500 en een beeldje.

Pin It
Bekeken: 1642x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/