Alkmaar, 07 augustus 2014. Acht jaar na het verlaten van het stadion in de Alkmaarderhout komt er een tastbare herinnering op de plek van het voormalige onderkomen van Alkmaar '54 en AZ ('67). Op initiatief van Supportersbeweging Victoria Alkmaar wordt donderdag 14 augustus om 13:30 uur een monument onthuld op de plek waar vroeger de hoek was tussen de Molenaar- en Van der Ben-tribune. Het monument wordt onthuld door oud-speler van Alkmaar '54 Henk van der Sluis (86) en AZ-historicus Jan Visser. Van der Sluis nam exact 60 jaar geleden de aftrap van én scoorde in de eerste betaald voetbalwedstrijd Alkmaar'54 - Venlo (3-0) op 14 augustus 1954.


Het monument is gerealiseerd door Supportersbeweging Victoria Alkmaar met financiële steun van AZ en de Supportersvereniging AZ. De gemeente Alkmaar heeft ondersteuning geboden op praktisch vlak. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling 'Retteketet! AZ – 60 jaar betaald voetbal in Alkmaar' in het Stedelijk Museum Alkmaar te bezoeken. De expositie opent vanaf 15:15 uur voor bezoekers.

Pin It
Bekeken: 974x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/