Alkmaar, 24 juli 2014. Galerie Alkmaar vertegenwoordigt hedendaags figuratieve kunst van hoog niveau, met ruimte voor experiment. Het hecht grote waarde aan kunst met oorspronkelijke inslag, waar de kunstenaar de toeschouwer kan meenemen in zijn wereld. Galerie Alkmaar is dan ook trots het werk van Hans Leijerzapf te kunnen laten zien aan het publiek in Noord-Holland. Onder de noemer Zomerexpositie gaat deze tentoonstelling dit komend weekend van start.

Hans Leijerzapf (Leiden, 1951) is een zeer gewilde kunstschilder en exposeert in diversen grote galeries in het land. Hij heeft zijn opleiding gehad aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hier kreeg hij les van onder andere Herman Berserik en Klaas Gubbels.

Hans schildert zichzelf steeds als figurant in verrassende 'tableaus vivants'. Zijn onderwerpen hebben vaak te maken met het leven van alledag, en laten zich lezen als geestige commentaren op het gedrag van mensen. Het werk van Hans laat stillevens van menselijke figuren zien. Enkele mannenfiguren, vaak gekleed in lange regenjassen en met hoeden op, bevinden zich in allerlei taferelen. De toeschouwer valt eigenlijk halverwege binnen in een soort toneelstuk dat hij niet kent, waarbij het lijkt of Leijerzapf zelf alle rollen op zich neemt. Zijn voorstellingen zijn geschilderde verhalen met een vaak autobiografische inhoud.

Galerie Alkmaar organiseert tweemaandelijks tentoonstellingen. De zomerexpositie behelst ook werk van Bernard de Wolff (schilderijen), Zhongnai Han (schilderijen), Roos Schuring (schilderijen) en Erik-Jan Vaandering (collages). Daarnaast is er nog werk in stock. Openingstijden en verdere informatie over de galerie op de eigen website.

20140724 hans leijerzapf



Pin It
Bekeken: 2509x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/