Alkmaar, 24 juli 2014. Dinsdag vond het kort geding plaats dat de gemeente aanspande tegen AZ om de profclub terug te trekken naar de onderhandeltafel. De rechter doet 5 augustus uitspraak maar voor velen is het al duidelijk dat, zelfs al wordt de zaak gewonnen, dit resultaat toch nutteloos is. De tegenpartij peinst er niet over om nog te praten over vestiging aan de Westrand. Dat bleek tijdens de zitting ook weer uit de opnieuw felle uitspraken over de handelswijze van de gemeente tijdens de opzetfase.  Rechter Roëll vroeg zich dan ook af wat het voor nut had om AZ te dwingen om de tafel te gaan zitten.

De woordvoerders van de gemeente schetsten een heel ander beeld. AZ wordt gezien als een partij die steeds maar meer, meer, meer wilde. Geld, aanpassingen aan het ontwerp, nog meer geld, bestuurlijke toezeggingen. De tijd verstreek en de gemeente was telkens toeschietelijk. En toen had AZ geen geduld meer en wilde standaard inspraakprocedures geblokkeerd hebben. Klopt dit? Eigenlijk maakt dat niet uit. AZ heeft gekozen voor de Kalverhoek en daar zal het niet van terugkomen.

Een reële mogelijkheid is dat gemeente binnen niet al te lange tijd opnieuw een gang naar de rechter zal maken. Dan mag uitgemaakt gaan worden wie er (het meest) gelijk over handelswijzen en of daar een schadevergoeding aan verbonden kan worden voor de gemeente en eventuele andere gedupeerden. En daarna zou het boek dan eindelijk dichtgeslagen worden.

Pin It
Bekeken: 1399x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/