Alkmaar, 22 juli 2014. Zaterdagavond 2 augustus biedt Zomer op het Plein een bijzonder muziekprogramma. Vanaf 20.30 uur staat zangeres Karsu Dönmez op het podium. De Nederlands-Turkse is een multi-talent; ze zingt niet alleen prachtig, maar is ook begaafd pianiste, componiste, arrangeur en tekstschrijver. Daarnaast is de 24-jarige ook nog eens een mooie verschijning. Haar eigen songs zijn een mix van jazz, blues, funk en etnische invloeden. Karsu stond al op vele bekende podia, zoals het Concertgebouw te Amsterdam, North Sea Jazz Festival, Istanbul Jazz Festival en twee keer in de legendarische Carnegie Hall in New York. 

Muziek loopt door Karsu's aderen. Op haar 7e kreeg ze haar eigen piano en maakte zich klassieke stukken van bijvoorbeeld Chopin en Bach snel eigen. Op haar 14e begon ze met professionele optredens. Eerst bij haar vader's restaurant Kilim in Amsterdam, later volgen zowel kleine als grote podia. Meer en meer mensen merkten haar ongewone talent op. De Nederlands-Amerikaanse Community ‘Trust’ nodigde Karsu toen ze slechts 17 was uit voor een optreden in Carnegie Hall, New York. De Nederlandse media pikte dit op en Karsu kwam om prime time tv-shows en er volgden uitnodigingen vanuit bijvoorbeeld Indonesië, Duitsland, Suriname, Groot-Brittannië en natuurlijk Turkije.

Hoewel Dönmez vele liedjes schreef in haar korte leven heeft ze er lang over gedaan om haar debuutalbum uit te brengen. In 2012 kwam haar eerste debuutalbum 'Confession' uit, met een voorkeur voor jazzy en poppy nummers. 

Zomer op het Plein vindt plaats van 22 juni t/m 10 augustus. Acht weekenden lang gratis toegankelijke optredens voor jong en oud op het Canadaplein in Alkmaar. De 14e editie wordt mede mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest en ondersteund door Rabobank Alkmaar e.o., het TAQA Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Mooiland. Het volledige programma is te lezen op de website van Zomer op het Plein

Pin It
Bekeken: 1901x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/