Alkmaar, 22 juli 2014. Woensdag 23 juli stelt de gemeente Alkmaar een nieuwe verkeersregeling in op het kruispunt Geestersingel-Helderseweg. Fietsers kunnen dan niet meer schuin oversteken. Dit mocht voorheen ook niet, maar het werd wel gedaan. In de nieuwe situatie hebben voetgangers en fietsers het kruispunt echter niet meer even voor zichzelf alleen. Om te zorgen dat de nieuwe situatie duidelijk is, zijn er borden neergezet. Ook staan er de eerste week overdag verkeersregelaars. In de eerste schoolweek staan die er ook weer. 

De nieuwe regeling is nodig omdat de Kanaalkade weer tweerichtingsverkeer heeft. Het kruispunt kreeg daarbij ook een andere indeling, zodat alle stromen die niet conflicteren tegelijk kunnen rijden. Dat zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing voor autoverkeer, maar de fietser moet daarvoor dus afscheid nemen van het ‘Alkmaarse diagonaaltje’.

Voor het autoverkeer komt op de Kanaalkade een aparte rijstrook voor rechts afslaan richting de Tesselsebrug. Ook op de Geestersingel kan men straks rechtsaf via een aparte strook, zodat openstaan van de Tesselsebrug geen vertraging meer oplevert. De verbinding Helderseweg-Kanaalkade krijgt ook gewoon groen.

De busbanen op het kruispunt zijn er straks niet meer. De prioriteit van bussen blijft wel bestaan, maar wordt geregeld door beïnvloeding van de verkeerslichten. Er komt geen strook voor links afslaand verkeer op de Geestersingel. Volgend jaar evalueert de gemeente de verkeerssituatie en bepaalt dan of toch een ‘linksaffer’ op de Geestersingel mogelijk is.

20140722 kruising heldersweg

Pin It
Bekeken: 1337x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/