Heerhugowaard, 17 juni 2014. De Veiligheidsregio ondergaat een flinke reorganisatie, waarbij onder andere de brandweer geregionaliseerd wordt. Maar hoeveel geld er bezuinigd kan worden, daar is onenigheid over bij de 19 betrokken gemeenten, zo zegt Heerhugowaards burgemeester Han ter Heegde in de gemeenteraadsvergadering, aldus het NHD. Dat er 3,3 miljoen euro bezuinigd kan worden, is men het wel over eens, maar Ter Heegde en ook Alkmaars burgemeester Piet Bruinooge, tevens voorzitter van de organisatie, vinden dat er nog 4 miljoen meer af kan door niet verder te investeren op een geldverslindend project. Dat is dan ook in de concept begroting opgenomen, maar uiteindelijk weer geschrapt door tegenstanders.

De tegenstanders stellen dat de extra bezuiniging niet besproken was. Dat leverde dus nogal wat verbazing op, want hoe was het anders in de concept begroting opgenomen? Hoe dan ook, begin juli volgt een besluit en het zal erom spannen, want Heerhugowaard en Alkmaar zijn grote gemeenten, maar onder de tegenstanders bevinden zich twee andere gemeenten met gewicht in de schaal, namelijk Den Helder en Hoorn.

Ter Heegde en Bruinooge vinden dat er al zoveel op repressie geïnvesteerd is, dat ieder beetje winst dat nu nog geboekt kan worden op bijvoorbeeld aanrijtijden van hulpdiensten, onevenredig veel gaat kosten. Ondertussen wordt er op personeel beknibbeld. Dus stellen de twee burgemeesters voor dit geld uit te sparen, en dan deels in te zetten om korpsen op peil te houden en een campagne voor brandpreventie.

 

Pin It
Bekeken: 1082x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/