Noordeinde, 16 juni 2014. Muzikaal en kunstzinnig De Rijp manifesteert zich op zaterdag 28 juni van 13.00 tot­ 16.00 uur in de Noordeinder Vermaning in Noordeinde. Dat gebeurt tijdens de opening van een expositie van acryl­ en olieverfschilderijen van Rijper schilders. Dorpsgenoot en beroepsmuzikant Bob Helsloot, met een voorliefde voor jazz en blues­, komt optreden. Hij zal zingen en zichzelf begeleiden op piano en gitaar.

Hoewel het aantal schilders dat werken tentoonstelt (dertien in totaal) staat voor ongeluk, varen de exposanten wel bij hun wekelijkse schildersessies. Zij inspireren elkaar, delen hun fantasie en creëren fraaie impressies. Concreet tonen zij landschappen, bloemen en Amsterdamse grachtjes, maar ook spiritualiteit en surrealisme. 

Helsloot, die de opening zal omlijsten, is een allrounder en zeker niet de minste. Begonnen als zestienjarige bluesgitarist bij onder andere Hans Dulfer, start hij op zijn negentiende een eigen jazztrio dat vaak met vermaarde muzikanten als Fred Leeflang optreedt. Hij krijgt bekendheid als dirigent, componist en organisator van diverse orkesten; waaronder The Modern Jazz­Orchestra. Dit orkest wint tot twee keer toe het Meervaart Jazz Concours in Amsterdam, treedt op tijdens het North Sea Jazzfestival en geeft diverse radioconcerten.

De expositie is tot en met 13 juli te zien op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de Noordeinder Vermaning -hier-.

Pin It
Bekeken: 2405x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/