Alkmaar, 07 juni 2014. “De International Children’s Games komen er. Dat staat vast”, zegt Gijs Schot namens Ondernemend Alkmaar. Vorige maand werd bekend dat het lokale bedrijfsleven de organisatie van de ICG wilde overnemen. Inmiddels hebben al meer dan 60 enthousiaste bedrijven zich aangemeld. “De organisatie is erg druk met de voorbereidingen”, aldus Schot. Afgelopen maandag bleek tijdens een eerste bijeenkomst met potentiele sponsoren veel animo te zijn voor de ondersteuning van het internationale sportevenement. “De meeste bedrijven bieden hun diensten aan in natura, maar er zijn ook bedrijven die een financiële bijdrage willen leveren. Dus dat is zeer positief”. In tegenstelling tot het college denkt Schot de International Children’s Games wel binnen het budget van 1.7 miljoen te kunnen organiseren. “Er is al veel voorwerk gedaan door de gemeente, dus daar borduren wij nu op verder. Ook denk ik dat onze netwerken breder zijn, waardoor we bepaalde dingen een stuk goedkoper kunnen regelen dan de gemeente.” 

Volgende week wil Schot het gezamenlijke plan presenteren bij de gemeente. “Dan accepteren we officieel ‘the challenge’.” Hoe groot de gemeentelijke inbreng zal zijn is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van wat er volgende week wordt besloten. Dit is de eerste keer dat de gemeente samen met ondernemers uit Alkmaar zo’n grootschalig evenement organiseert. “Wellicht smaakt het na volgend jaar naar meer”, zegt Schot. Op 4 juli moet het plan officieel ondertekend worden in het Duitse Darmstadt.

Pin It
Bekeken: 1127x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/