Alkmaar, 07 juni 2014. Het prachtige weer lokt een hoop klassieke auto's vanuit de donkere garages de openbare weg op. En daar zitten prachtige exemplaren bij. Ook de klassiekerclubs laten zich zien en gaan in georganiseerd verband de paden op en de lanen in. De keuze voor een klassieker is een lastige. En kan een dure zijn. Sommige exemplaren krijgen zonder mededogen het label patserbak of pooierwagen opgeplakt. Anderen zijn slechts weggelegd voor de 'lucky few'. Maar er is ook een klassieker die over waar hij (of zij?) verschijnt de mondhoeken omhoog weet te krijgen. De aaifactor van deze karaktervolle italiaanse klassieker is enorm: de Fiat 500. En dan hebben we het natuurlijk over het origineel van de 'Cinquecento' waarvan er  tussen 1957 en 1975 meer dan 3,5 miljoen werden geproduceerd. Er zijn meerdere clubs waar je met je 'bolhoedje' terechtkunt.

De Fiat 500 club is een van de bekendste en deed zaterdag met zo'n honderd auto's Alkmaar aan. Er werd verzameld op het parkeerterrein van de telefooncentrale voor een rit door het Land van Leeghwater en dat was een prachtig schouwspel. Liefhebbers liepen likkebaardend tussen de exemplaren door, waarbij de serieus zeldzame exemplaren werden afgewisseld met bespoilerde, en waar beter-dan-nieuw gerestaureerde 'Cinqs' zij aan zij stonden met projecten waar nog-wel-wat-aan-moet-gebeuren. Maar één ding werd door iedereen gedeeld: de liefde voor dit sympathieke stuk automobielgeschiedenis.

Voor wie het vanochtend gemist heeft: vanmiddag komen ze opnieuw naar de Telefooncentrale aan de Koelmalaan.

Pin It
Bekeken: 1870x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/