Bavel, 02 juni 2014. De dames van Kolping Boys hadden een goede uitgangspositie bij de start van de laatste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Bavel moest op eigen veld de return met minimaal 1-0 winnen, vanwege de 3-2 uitslag een week eerder. De inzet: promotie naar de hoofdklasse. Kolping moest wel wennen aan het voor hen vreemde gras, maar de aanvalsdrift van Bavel kon gestuit worden. In in de tweede helft bleek Kolping de lange adem te hebben. Uiteindelijk werd het 3-4 en kon een terugkeer naar de Hoofdklasse gevierd worden.

Bavel ging vanaf het begin vol in de aanval, maar het venijn verdween telkens rond het strafschopgebied. Kolping bleef rustig en kon zo meerdere gevaarlijke counters uitvoeren. Bij een van die uitvallen schoot Milenca van Ee de bal hoog over de te ver voor haar doel staande keepster voor de 0-1. Bavel kon snel de 1-1 maken met een strafschop wegens duwen binnen de 'zestien'. Bavel rook daarna kansen en Kolping had het moeilijk maar Roxy Klaver hield haar doel met miraculeuze reddingen schoon, geholpen door een engeltje op haar doel, toen een schot via lat en paal terug stuiterde. Het bleef 1-1 tot de rust.

Na de rust schakelde Bavel over naar langere ballen. Door een slordigheid leverde dit uiteindelijk de 1-2 score op, waardoor het tweeluik weer volledig open was. De Oudorpers bleven alert en Milenca v. Ee en Inge Woldhuis waren een plaag voor de tegenstander, die tekenen van vermoeidheid begonnen te vertonen. In een van die aanvallen kwam Woldhuis alleen tegenover de keepster terecht en maakte het  2-2. Van Ee kreeg vervolgens drie grote kansen, maar wist er slechts een te benutten. Evengoed was dat de 2-3 score die de promotiestrijd op slot gooide. Invalster Jip van Elst maakte het feest compleet door het nog 2-4 te maken.

Met een 'winning streak' van veertien wedstrijden speelden de dames van Kolping Boys een solide seizoen, met als beloning terugkeer naar de Hoofdklasse. Voor Bavel was het de tweede domper die dag, Dames 2 promoveerde eerder op de dag niet naar de 2e klasse.

Bekeken: 1100x