Alkmaar, 26 mei 2014. Zondag 1 juni organiseert de gemeente voor de vierde keer het Groene Stadsfestival ‘Kost je weinig Energie’. Met ruim vijftig deelnemende ondernemers en organisaties is het één van de grootste duurzame markten van Nood-Holland. Het gratis festival is een echte familiedag met workshops, energieadviezen, activiteiten voor jong en oud en gratis goodie bags. Het Stadsfestival vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur rond de Grote Kerk. Diezelfde dag vindt ook het Standwerkersconcours plaats in de Langestraat.

De hele middag tonen lokale en regionale bedrijven hun duurzame of biologische producten. Ook het Duurzaam Bouwloket van de gemeente is aanwezig. Bezoekers kunnen daar terecht voor advies over energie besparen. Bij het Repair Café leren de bezoekers aan de hand van verschillende demonstraties hoe je elektronische apparaten kunt monteren.

Naast een wandeling over de duurzame markt kan men ook meedoen aan de verschillende activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen vogelnestjes bouwen, meedoen aan het afvalspel van HVC en leuke proefjes doen met zon- en windenergie bij de Energiebus van de NME. In de bibliotheek een leuke film gedraaid over eerlijke handel in ontwikkelingslanden en kunnen de kinderen mee knutselen aan een windmolenpark. Voor volwassenen zijn er verschillende workshops zoals boeken en flesjes upcyclen. Ook kunnen zij op een proefparcours elektrische fietsen, scooters en auto’s uitproberen.

Van 15.00 tot 16.00 uur is er een koffie-uurtje met de wethouders bij de stand van de gemeente. Er staat ook een goodie bag klaar met een tegoedbon voor een ijsje een leuke gadget. Bezoekers kunnen de goodie bag zelf verder vullen bij de verschillende kramen die meedoen aan de actie. Op = op.

Het festival is een initiatief van de gemeente. De organisatie is in handen van Good! Centraal staat het Alkmaars Energieprogramma, met doelstellingen op het gebied van duurzame mobiliteit, isolatie bestaande stad, aansluiten woningen op Warmtenet HVC en duurzame energieopwekking uit zon en wind.

Pin It
Bekeken: 1138x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/