Bergen, 23 mei 2014. Tijdens het Hemelvaartsweekend, van donderdag 29 mei t/m zondag 1 juni, komt een verborgen plek in transitie tot leven. Lange lijnen en tankloodsen, te midden van een prachtig en groen Bergen. Het verhaal van deze plek moet nú verteld worden: na 75 jaar wordt het vliegveld een ecodorp. Militairen lieten hier het leven, de Duitse bezetter confisqueerde het vliegveld en bombardementen werden uitgevoerd.

Tussen bomkraters en duivendons worden verhalen van oorlog en vrede verteld. Beleef het live hoorspel Kunstenaars in Oorlog over onder andere Charley Toorop, muziektheater Campana over de schaduw na de oorlog en L’Histoire du Diable, theatraal jazzy muziektheater in vagevuur. De jonge theatermaker Merel Smitt presenteert TIM, over een 20-jarige militair in Afghanistan. Thirsa van Tiel geeft de voorstelling 'Om in de overwinning te geloven', over verzetsvrouw Truus Menger en Traudl Junge, secretaresse van Hitler. 

Tickets kosten 16 euro, voor kinderen 10 euro (inclusief festivalbandje van 4,50 euro).

Er is meer te doen. Bezoek tentoonstellingen en exposities, zoals de Kunst en Oorlog van Armando en Ritsaert ten Cate en de indrukwekkende fototentoonstelling van Claire Felicie: Here are the young men, over uitgezonden mariniers die worden geconfronteerd met een rauwe werkelijkheid. CineBergen vertoont onder andere de films Empire of the Sun en Zwartboek. In het festivalprogramma zitten ook natuurworkshops voor kinderen, live muziek van onder andere Theatergroep Nox, Jyoti Verhoeff en Maya Fridman, levend stratego, een theatrale expeditie van De Waterlanders en andere spannende activiteiten.

Entree festivalprogramma 4,50 euro.

Ecodorp Vliegveld Bergen is één van zes betekenisvolle locaties die de Karavaan aandoet. Voor het evenement op het oude vliegveld Bergen wordt men aangeraden op de fiets te komen. Kaarten zijn te koop op de website van Karavaan of bij de kassa. Openingstijden kassa: donderdag en zondag 13.30 uur en vrijdag en zaterdag 15.30 uur.

Pin It
Bekeken: 1605x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/