Regio Alkmaar, 23 mei 2014. De afgelopen dagen zijn drie aangiftes binnengekomen van gedupeerden die betaald zijn met valse briefjes van 50 euro. Het valse geld wordt aangeboden bij horecagelegenheden en winkels in de omgeving van De Rijp, Alkmaar en Bergen aan Zee.

In Alkmaar is op donderdag 15 mei een 16-jarige jongen aangehouden bij een winkel aan de Europaboulevard. Hij probeerde te betalen met een vals biljet van 50 euro. Op zaterdag 18 mei wilde een jongen in De Rijp bij een horecagelegenheid aan de Rechtestraat betalen met een vals bankbiljet en werd daarvoor opgepakt. Donderdag 23 mei probeerde een 19-jarige jongen bij een snackbar aan het Der Wijckplein te Bergen aan Zee te betalen met een vals briefje van 50 euro. De jongen is overgedragen aan de politie. Hij verklaarde dat hij het geld van een ander had gekregen bij een verkoop. De politie onderzoekt dit verder.

De politie waarschuwt middenstanders en bewoners van dit gebied voor dit valse geld en vraagt hen hier extra alert op te zijn. Wanneer vals geld aangetroffen wordt, wordt men verzocht het alarmnummer 112 van de politie te bellen, liefst als de daders nog in zicht zijn. Het valse geld is makkelijk te herkennen. Vaak zijn het kleurenkopieën van zeer slechte kwaliteit met opgeplakte aluminiumstrips.

Bankbiljetten bevatten kenmerken waaraan men kan zien of het biljet echt of vals is. Sommige kenmerken kunnen gecontroleerd worden met de hand en het blote oog. Zo heeft een echt biljet voelbare inkt, een watermerk, bij kantelen van het biljet verandert de kleur van het cijfer dat linksonder staat en op ieder biljet staat een hologram. Voor de andere kenmerken is een vergrootglas, uv-lamp of infraroodkijker nodig. Meer informatie over het controleren van de echtheid van biljetten is -hier- te vinden.

Pin It
Bekeken: 1210x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/