Alkmaar, 17 april 2014. De International Children's Games (ICG) in Alkmaar moeten juist groter. Dat stelt wethouder Mirjam Hamberg. Het grootse evenement bleek veel duurder te worden door verzwaarde beveiligingseisen en omdat door privatisering van gemeentelijke instellingen er prijskaartjes aan diensten komen te hangen. De gemeente kan ook niet profiteren van een bestaande accommodatie waar in ieder geval een groot deel van de 2000 kinderen in gehuisvest kan worden. De Games staan op erg losse schroeven, maar Hamberg wil niet opgeven en stelt zelfs dat het evenement grootschaliger moet, liet ze het NHD weten. Het bleek namelijk ook dat grote sponsoren zoals Coca Cola en McDonald's de ICR te klein vinden. 

De opschaling om grote sponsoren te vangen betekent dat het prijskaartje niet 1,7 miljoen euro is, maar misschien wel het dubbele. Wat dat betekent voor de bijdrage van de gemeente kan Hamberg nog niet zeggen. Wat ze wel kan zeggen is dat als de ICG 2015 afgestaan moet worden dit evengoed geld gaat kosten, en misschien nog wel veel erger: imagoschade oplevert. De Games zijn prestigieus en Nederland leed al flink gezichtsverlies toen het WK Handbal 2003 'teruggegeven' moest worden. Het duurde lang tot Nederland weer eens een groot sportevenement toebedeeld kreeg, namelijk het EK Atletiek in 2016. Nederland kan zich geen misstappen veroorloven richting de Olympische Spelen van 2028, als het kans wil maken op organisatie.

Pin It
Bekeken: 1099x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/