Alkmaar, 15 april 2014. Zestig jaar geleden werd het water uit de gracht gepompt en werd de gracht gedempt. Maar maandagavond werd de Schelphoekgracht weer in ere hersteld. Een flottielje van maar liefst veertien boten voer door de gracht, muzikaal bijgestaan door het trompetterkorps Alkmaar. Het was een bonte verzameling drijvend materiaal onder andere bestaande uit sloepen van het Zeekadetkorps, een drakenboot van United Dragons, kano's van de kanovereniging Odysseus, en een rondvaartboot. Het officiele gedeelte van de heringebruikname werd verricht door een in zijn nopjes zijnde wethouder Victor Kloos. Hij heeft het complete, negen jaar durende traject van idee tot realisatie van dichtbij meegemaakt. De wethouder onthulde een informatiebord met cultuurhistorische informatie over de Schelphoek en de naambordjes van de bruggen over de Schelphoekgracht.

Marco Schilpp en Geert van 't Zand volgden de ontwikkelingen ter plaatse op de voet. Marco tekende voor de fotoreportage, Geert zette zijn naam onder de videoreportage.

 

Pin It
Bekeken: 1992x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/