Alkmaar, 06 april 2014. In een uiterst spannende en enerverende wedstrijd wonnen de rugbyers van Alkmaar zondag na een ruststand van 0-0 met 12-5 van mede degradatiekandidaat Erasmus(De Rotterdamse Studenten Rugby Club). Met de krappe overwinning scoorden de studenten uit Rotterdam toch nog een bonuspunt en staan 1 punt boven Alkmaar met een beter doelsaldo. Beide teams wisten wat er op het spel stond en gingen fel in de aanval, maar hielden elkaar goed in evenwicht. Pas halverwege de 1e helft leken de Alkmaarders de eerste punten op het scorebord te brengen toen Kipp doorbrak en aanvoerder Molenaar aanspeelde die langs de zijlijn naar de goal-lijn sprintte. Hij verloor echter vlak voor de goal-lijn de bal en de aanval mislukte. In de blessuretijd van de 1e helft kregen de Rotterdammers een strafschop te nemen vlak voor de palen van Alkmaar na obstructie van O’Flynn. De makkelijke strafschop ging, gelukkig voor Alkmaar net naast de palen.

In de 2e helft wist Alkmaar al snel de eerste punten op het scorebord te brengen. Een scrum tegen werd fantastisch door hooker Klos gewonnen voor Alkmaar, waarna nummer Molenaar de bal oppakte uit de scrum waarna hij doorbrak door de verdediging en een try scoorde. Boogert tekende voor de conversie en Alkmaar ging met 7-0 aan de leiding. Pas in de eindfase van de 2e helft konden de Studenten uit Rotterdam iets terug doen toen zij een try in de hoek scoorde. De moeilijke conversie ging naast de palen, maar de Studenten waren met 7-5 akelig dichtbij gekomen. Een paar minuten voor tijd wist de net ingevallen Alkmaarder Bruns een try te scoren. Neeven wist met een goede pass Bruns te bereiken die met een krachtige hand-off zijn tegenstander wegzette en in de tackle een try in de hoek van het veld scoorde waarmee hij de eindstand bepaalde op 12-5.

Volgende week is de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen voor Alkmaar en zal het minimaal 2 punten moeten pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Aan de Robonsbosweg nemen de Alkmaarsche rugbyers het op tegen middenmoter RC The Bassets uit Sassenheim.

Bekeken: 1041x