Alkmaar, 06 april 2014. Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Judo Kampioenschappen plaats in Emmen. Yannick van der Kolk van Topsport Tom van der Kolk wist een derde plaats te bemachtigen in de klasse -55 kg.. In de eerste ronde ging Van der Kolk onderuit tegen de latere nummer twee Arthur Heeres. Daarna wist Van der Kolk driemaal oprij te winnen op vol punt: ippon. In de strijd om de derde plek streed plek kwam hij uit tegen Ryan Lo a njoe. In Vlaardingen verloor Van der Kolk nog in de kwartfinale van Lo a njoe, nu wist hij wel te winnen. Halverwege scoorde de judoka een vol punt met een mooie schouderworp. Daarmee stond Yannick van der Kolk voor het derde jaar achter elkaar op het podium tijdens een NK-judo.

Coen Stoop wist de halve finale te behalen in de klasse -81 kg. In deze halve finale verloor Stoop. Ook in de partij om plek drie verloor de judoka. Ditmaal was de Noord-Hollander Tim Kuijpers, waar hij tijdens de Noord-Hollandse Kampioenschappen van verloor. Stoop moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plek.

Bekeken: 1152x