Schoorl, 30 maart 2014. In Schoorl kwamen zondag de herinneringen aan de duinbranden van een aantal jaren geleden weer in alle hevigheid naar boven. Om 17.30 werd er brand gemeld, en 's avonds om 19.30 opnieuw. De meldingen kwamen vanaf de Jachtwegt en de Schoorlse Zeeweg. Er werd razendsnel van natuurbrand en middelbrand naar grote- en zeer grote brand opgeschaald en even later zelfs naar GRIP1. Uit voorzorg, want de bomen in de duinen zijn gortdroog en de brandweer wilde geen enkel risico nemen. Duizenden liters water zijn over de directe omgeving van de brandhaard gespoten om te voorkomen dat de vlammen konden ontsnappen.

Door de snelle en uitgebreide maatregelen is de schade beperkt gebleven tot een gebied van rond de 100 vierkante meter. De brandweer zette ongeveer 45 mensen in om de waarschijnlijk aangestoken brand te bestrijden, Ook is met een warmtecamera gecontroleerd of het vuur en de hitte ook uit de grond waren verdwenen. Er hoefde niemand geëvacueerd te worden omdat de brand in een onbewoond gebied woedde.

 

Pin It
Bekeken: 1425x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/