Alkmaar, 29 maart 2014. Zondag ging AZ op bezoek bij S.C. Cambuur in Leeuwarden. In een wedstrijd met weinig kansen eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0. Het duel startte in een laag tempo, waarbij de thuisploeg nog het meeste initiatief nam. De Alkmaarders tastten vooral af en konden er maar sporadisch uitkomen. Vervelend moment voor AZ was de hinkende Beerens die na 23 minuten vervangen moest worden en het is nog maar de vraag of hij het treffen met Benfica aanstaande donderdag gaat halen. Ook na het uitvallen van Beerens bleven kansen uit. De ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in.

In het eerste kwartier na rust lag het tempo nog steeds vrij laag en waren er nauwelijks kansen. AZ kwam weliswaar meer aan combinatievoetbal toe, toch kwam het niet verder dan wat ongevaarlijke afstandsschoten. Daarna werd het duel langzaam aan aantrekkelijker en in de 70e minuut werd een doelpunt van AZ afgekeurd. Een vrije trap van Gorter werd van richting veranderd waarna Elm hard uithaalde, maar de keeper van Cambuur kon redding brengen. Daarna had hij ook een antwoord op de inzet van Viergever, maar de bal belandde voor de voeten van Avdic en die schoot raak in een leeg doel. De scheidsrechter beoordeelde de inzet van Viergever echter als het aanvallen van de keeper en het doelpunt werd afgekeurd. Dit tot woede van Advocaat en vooral Martin Haar die het veld in rende. Voor deze actie werd Haar naar de tribune gestuurd. Ook een spectaculaire slotfase kon er niet voor zorgen dat er een treffer viel en het bleef 0-0. Aanstaande donderdag komt AZ weer in actie. Dan is in het AFAS-Stadion het Portugese Benfica de tegenstander in de kwartfinale van de Europa League.