Alkmaar, 28 maart 2014. Schrijfster Simone van der Vlugt opent vrijdag 4 april om klokslag 10.00 uur de eerste Alkmaarse kaasmarkt en daarmee het kaasmarktseizoen 2014. Ze doet dit op traditionele wijze met het luiden van de bel. Aansluitend krijgt ze samen met haar echtgenoot Wim, een rondleiding over de kaasmarkt en door het Waaggebouw. Van 11.00 tot 12.00 uur signeert ze, ook op het Waagplein, haar boeken. De kaasmarkt is dit jaar van 4 april tot en met 5 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar. Nieuw is dit jaar is het gebruik van camera's en een 4 x 3 meter groot beeldscherm.

De in Alkmaar woonachtige Simone van der Vlugt (geboren in Hoorn, 1966) is met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren, een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Haar boeken verschijnen over de hele wereld. “Kort geleden mocht ik Simone hiervoor een plaquette overhandigen. Met haar boeken zet ze, net als de kaasmarkt, Alkmaar wereldwijd op de kaart. Vooral nu haar laatste boeken zich in Alkmaar en omgeving afspelen”, aldus burgemeester Piet Bruinooge. Wethouder Victor Kloos vult aan: “Voldoende aanleiding dus om haar uit te nodigen om het kaasmarktseizoen 2014 officieel te openen. Op zulke Alkmaarders kunnen we oprecht trots zijn!”

Van der Vlugt debuteerde in 1995 met een historische jeugdroman De amulet. De eerste van een lange reeks historische jeugdboeken waar ze verschillende prijzen mee won. In 2004 verscheen haar eerste thriller voor volwassenen De reünie. Haar werk werd meermalen bekroond en genomineerd voor verschillende prijzen. In 2010 won ze met Op klaarlichte dag de NS Publieksprijs. Onlangs zijn de filmrechten van De reünie en Het laatste offer verkocht. In 2012 is Van der Vlugt een nieuwe weg ingeslagen met een thrillerreeks waarin de Alkmaarse rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt. De serie speelt zich af in Noord-Holland. Aan niemand vertellen en Morgen ben ik weer thuis zijn inmiddels verschenen. In juni volgt deel drie, Vraag niet waarom. Daarnaast maakt Simone samen met haar man, fotograaf Wim van der Vlugt, reisboeken. Fado e Festa over Portugal en Friet & Folklore. Reizen door Feestelijk Vlaanderen.

Voorafgaand aan de officiële opening worden de kaasdragers en iedereen die aan de kaasmarkt is verbonden, samen met Simone en Wim van der Vlugt, ontvangen in de raadzaal van het Stadhuis aan de Langestraat. Daarna gaat het gezelschap in optocht naar het Waagplein. Om 11.00 uur signeert Simone op de kaasmarkt haar boeken.  

 

Pin It
Bekeken: 1006x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/