Alkmaar, 24 maart 2014. Zondagmiddag ontvingen de dames van Kolping Boys het laag geklasseerde Varsseveld. Uit werd er weliswaar met 3-0 verloren, nu namen de Alkmaarders met een klinkende 5-0 overwinning revanche. Varsseveld, dat vooral een fysiek sterk elftal is, kon vanaf minuut 1 niet imponeren. Kolping Boys domineerde met verzorgd voetbal en kwam in de 5e minuut al op voorsprong. Roormensen gaf een prima steekpass op Kunst en die rondde dat uitstekend af: 1-0. Ondanks dat de dames van Varsseveld nauwelijks op de helft van de Alkmaarders te vinden waren, verdubbelde Kolping de score pas op slag van rust. Het was Oud die een bal uit de kluts binnen werkte en daarmee een ruststand van 2-0 verzorgde.

In het eerste kwartier na rust ging Varsseveld met enkele scherpe counters op jacht naar de aansluitingstreffer. De defensie van Kolping Boys hield stand en de Alkmaarse formatie kon vlak daarna de buit definitief binnen halen. Michelle Potter liet de keepster twee maal op rij kansloos en Kolping liep uit naar 4-0. In de 85e minuut bepaalde Kraakman de eindstand op 5-0. Het was alweer de derde wedstrijd op rij dat de nul werd gehouden door de Alkmaarders. Doordat concurrent Maarssen punten morste tegen Zaandijk (3-3), neemt Kolping nu de derde plek over. Beide ploegen hebben 32 punten uit 18 wedstrijden, maar het doelsaldo van de Oudorpers (+27) is aanzienlijk beter dan dat van Maarssen(+9). Over twee weken komen de Alkmaarse dames weer in actie, dan gaat Kolping op bezoek bij SDO in Bussum.