Alkmaar, 24 maart 2014. Maandag stonden een viertal mannen opnieuw terecht voor het bezit van zware vuurwapens. Het gaat om Heerhugowaarder Rory de K, Bergenaar Jeroen van der B (27 en 28 jaar) en twee Belgen van 23 en 32 jaar. De AIVD had het viertal in 2011 in het vizier vanwege rechts-extremistische activiteiten, en op aanwijzing van de rechercheurs werden ze op 8 oktober 2011 in een auto gecontroleerd bij het Geestmerambacht. In de auto werd een grote tas met vuurwapens aangetroffen. Bij het vervolgonderzocht werden bij De K. en Van der B. in huis meer wapens aangetroffen, onder andere boksbeugels, een scherfgranaat, diverse soorten munitie en schietwapens waaronder een AK-47 en een Glock luchtdrukpistool. De eis tegen de vier bestond uit 1 jaar cel, waarvan een deel voorwaardelijk.

De zaak van het viertal werd in juli 2013 al door de rechter behandeld. Voor het rechts-extremisme bleek toen echter onvoldoende bewijs. De Heerhugowaarder en de Bergenaar zouden lid zijn van de Nederlandse extreem-rechtse groepering Ulfhednar, een afsplitsing van het internationale neonazistische Blood & Honour, maar de twee leken zoals zij ook aangaven inderdaad uit deze groepering gestapt te zijn. De rechter besloot daarna opnieuw verhoren te willen hebben aangezien de vier elkaar schuld in de schoenen schoven. De K. en Van der B. vertelden de rechter opnieuw dat ze alleen maar wilden gaan schieten in de duinen bij Hargen. Tijdens de zitting kwam naar voren dat de twee door de media-aandacht vorig jaar ontslagen waren. Uitspraak volgt nog.

 

Pin It
Bekeken: 973x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/