Alkmaar, 21 maart 2014. Maandagavond 31 maart is op het stadhuis in Alkmaar de bijeenkomst 'Laat je niet overvallen'. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor ondernemers en hun medewerkers, om meer te leren over preventie van (winkel)criminaliteit. Onder andere met workshops en een informatiemarkt leren zij wat ze zelf kunnen doen om het risico op diefstal en overvallen te verkleinen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Alkmaar, de politie, het Openbaar Ministerie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera's of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst in Alkmaar.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers in workshops van 45 minuten alles over overvalpreventie en afpersing en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, politie, Openbaar Ministerie en het CCV, en is er een informatiemarkt met organisaties gespecialiseerd in preventie en veiligheid.

De voorlichtingsavond duurt van 18.00 tot 22.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur). Meer informatie over het programma en aanmelden op de website van 'Laat je niet overvallen'

Pin It
Bekeken: 1279x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/