Alkmaar, 20 maart 2014. Vandaag, 20 maart is het de landelijke Dag van de Leerplicht. Deze jaarlijks terugkerende dag is in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Leerplichtambtenaren en scholen organiseren op deze dag activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van ouders, leerlingen en scholen. Wethouder Onderwijs Mirjam Hamberg bezocht vanochtend het Clusiuscollege en het Horizon College in Alkmaar. Ze reikte een taart uit aan de eerstejaars klas die het minst verzuimd heeft. De gemeente heeft voor elke sector een taart geregeld. Ook de diverse vestigingen van het Horizoncollege ontvangen taarten.

Dit jaar worden de MBO-scholen beloond die hun best doen om hun verzuim nog verder terug te dringen. De MBO's hebben afgelopen jaren hun percentage voortijdige schoolverlaters flink weten terug te dringen. Scholen zijn zelf actief met hun leerlingen aan de slag gegaan; het bewaking van presentie, de begeleiding van de opleidingskeuze en het organiseren van een goede zorgstructuur. Ook is gekeken naar de samenwerking tussen verschillende betrokken partijen.

De Leerplichtwet bepaalt dat alle kinderen vanaf hun 5e tot 18e jaar, of tot het behalen van een startkwalificatie, leerplichtig zijn. Een startkwalificatie is een havo-, vwo-, of MBO2-diploma. De kwalificatieplicht is bedoeld om jongeren een diploma te laten halen en schooluitval tegen te gaan. Met een diploma op zak vergroten zij de kans op een passende en leuke baan.

 

Pin It
Bekeken: 1131x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/