Alkmaar, 19 maart 2014. Onlangs werd Bertine Brookhuis, voorzitster van Stichting Prilleven, in Bagels & Beans Alkmaar bedolven onder tientallen gehaakte harten. Anneke Winder haakte veruit de meeste harten en nam de honneurs waar. Zij en vele anderen haakten deze Harten vol Hoop speciaal voor Prilleven, die ze middels een Kasteeltje verdeelt onder ouders met een ziek of te vroeg geboren kindje dat direct na de geboorte wordt opgenomen in het ziekenhuis.

Jaarlijks worden er in Nederland zo'n 20.000 baby's direct na de geboorte opgenomen. Om de ouders van deze kleintjes een hart onder de riem steken ontwikkelde Stichting Prilleven het Kasteeltje, een alternatief kraamcadeau met daarin nuttige informatie, praktische producten en leuke cadeautjes. De pilot met 300 Kasteeltjes start 25 maart op de afdeling Neonatologie van het Medisch Centrum Alkmaar.

"Dankzij Workshops Alkmaar kunnen we ouders écht een hart onder de riem steken", aldus Bertine. Tijdens het Craft Café in Bagels & Beans worden op elke eerste donderdagavond van de maand Harten vol Hoop gehaakt. Ook vinden de harten inmiddels hun weg per post en af en toe worden ze zelfs persoonlijk bij de stichting bezorgd.

"We hebben onlangs tien Kasteeltjes getest bij families die ooit in dezelfde situatie hebben gezeten," vertelt Bertine. "We kregen onder andere terug dat zo'n zelfgemaakt hart echt een enorm opsteker is. Er zijn mensen die met je meeleven en aan je denken. Dat geeft een heel warm gevoel."

Om alle 300 pilot-Kasteeltjes te kunnen voorzien van een Hart vol Hoop kan Stichting Prilleven nog veel meer harten gebruiken en roept daarom iedereen op naar het Craft Café te kome en mee te haken of thuis mee te doen. Het patroon en meer informatie zijn te vinden op de website van Workshops Alkmaar.

Foto: Facebook Stichting Prilleven.

 

Pin It
Bekeken: 1462x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/