Alkmaar, 16 maart 2014. Niet eerder in de geschiedenis had Plubos Watervogels verslagen op Helderse bodem. De winst van vrijdag was daarom een opmerkelijke. Ondanks dat Watervogels meer balbezit had, opende Pluijmers de score: 0-1. Daarna volgde een aanval van Watervogels die keepster Van Dijk niet volledig kon keren, waarna de bal achter haar in het net verdween: 1-1. Een tijd lang bleef deze stand ongewijzigd, maar anderhalve minuut voor rust liet de Alkmaarse defensie zich verrassen. Ex-Plubos speelster Louwe schoot een vrije trap binnen en zo liep Watervogels uit naar 2-1. Toch kwamen de Alkmaarders weer op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Louhatapessy verdween een paar seconden voor rust door de handen van de keepster in het doel.

De tweede helft verhoogde Plubos de druk vooruit. Dit leverde meer strijd op en meer kansen aan beide zijden. Van Dijk keepte weergaloos en was kon aan de bal ook voor rust in de defensie zorgen. Na een aantal mooie aanvallen was het Webeling die de scherpe assist van Pluijmers sterk bij tweede paal binnen schoot: 2-3. Een perfecte combinatie van achteruit stelde de winst veilig. Visser kwam langs de rechterkant op en kwam met Louhatapessy in een overtalsituatie. Via een één-tweetje kon zij de 4-2 scoren. Dit werd de eindstand.

Door verlies van alle directe concurrenten pakte Plubos de vijfde plaats weer terug. Met vertrouwen kunnen zij volgende week aantreden in de kwartfinale van de Landelijke Beker, thuis tegen FSG.

Bekeken: 1102x