Alkmaar, 11 maart 2014. Derdejaars leerlingen van de opleiding Uiterlijke Verzorging aan PCC Oosterhout bieden aan honderd vrouwen en meisjes vanaf 12 jaar een gratis verwenmoment aan. Het aanbod is bestemd voor inwoners van Alkmaar met een minimuminkomen. De aanbieding vinden plaats in het kader van de maatschappelijke stage en ook leerlingen van het All-In Kapperscollege zijn erbij betrokken. De klanten kiezen voor wassen en föhnen of voor wassen en knippen. Aansluitend ondergaan ze een schoonheidsbehandeling door de leerlingen van PCC Oosterhout, bestaande uit een gezichtsbehandeling en make-up, ofwel een armscrub, massage en manicure.

Maandag 10 maart zat Daisy Arts (15 jaar, Alkmaar) al vroeg present, zodat er nog even tijd was voor een praatje. Daisy wist al jong dat ze richting het kappersbedrijf wilde: "Ik heb in de afgelopen maanden al leren vlechten, krullen en perfect stylen. Ik vond het leuk dat ik dat met de Kerstshow op school al een beetje in praktijk heb kunnen brengen." Voor die show voorzag ze een model van smokey eyes en krullen, wat haar een mooie 8 opleverde.

Nikita Bijhouwer (15 jaar, Akersloot) hoopt op klanten die kiezen voor de gezichtsbehandeling: "Je kunt met make-up zoveel verschillende kanten op en iemand er totaal anders laten uitzien. Onze gezichtsbehandeling bestaat uit reinigen, een maskertje 10 minuten laten intrekken, met tonic eraf halen, dan de dagcrème en een neutrale make-up." Zowel Nikita al Daisy zijn enthousiast over hun maatschappelijke stage, waarmee ze wat praktijkervaring op kunnen doen. Daisy: ,,Het is mooi om juist mensen met wat minder geld een keer in de watten te kunnen leggen."

De bonnen voor de gratis behandeling werden verspreid door de Voedselbank en kwamen zo terecht bij de gewenste doelgroep. Het idee voor deze actie vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar een krant met veel succes een dergelijk verwenmoment voor dezelfde doelgroep lanceerde. De Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar vertaalde dit naar de maatschappelijke stage voor leerlingen van de afdeling Uiterlijke Verzorging van PCC Oosterhout in samenwerking met het mbo.

 

Pin It
Bekeken: 1364x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/