Alkmaar, 11 maart 2014. Het is een traditie in de St. Laurentiuskerk dat er op Goede Vrijdag op een speciale manier stilgestaan wordt bij het lijden en sterven van Jezus Christus. Dit jaar wordt onder leiding van Una Cintina het "Via Crucis" van Frans Liszt uitgevoerd door het projectkoor Canticum Novum en organist Erik-Jan Eradus. Solist is Bart Vervaat. Tegelijkertijd zullen er beelden vertoond worden van kruiswegstaties. De Kerkwake, een combinatie van muziek, beeld en verdieping, vindt plaats om 11:00 uur en om 13:00 uur. Om de kosten te dekken is er wel een deurcollecte na afloop.

Die vrijdag de 18e om 15:00 uur wordt in de St. Laurentiuskerk de "kruisweg" gelopen. Bij elk van de 14 prachtige kruiswegstaties, muurschilderingen met daarop afbeeldingen van het lijden en sterven van Jezus Christus, wordt stilgestaan met bezinning en gebed.

Wie met de uitvoering van de Via Cucis kan en wil meezingen in Canticum Novum is van harte welkom. De dirigente Una Cintina wil van tevoren wel een stemtest doen. Belangstellenden kunnen op woensdag 26 maart, 2 april en 9 april telkens om 19.15 uur in de Josephkerk aan de Nassaulaan 2 komen repeteren. De partituur wordt in bruikleen gegeven. De generale repetitie op 16 april vindt plaats in de Laurentiuskerk. Aanvang van de repetities is 19.30 uur.

Pin It
Bekeken: 1503x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/