Alkmaar, 10 maart 2014. Leerlingen van de mbo-opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg van het ROC Horizon College zijn gestart met voorlichting geven over alcoholgebruik en alcoholpreventie. Zij doen dit op basisscholen in Alkmaar, Sint Pancras en Krommenie. Het project 'Dat drinkt Niet!' maakt deel uit van het alcoholmatigingsbeleid van de GGD Hollands Noorden. Afgelopen vrijdag, 7 maart, bezochten de mbo-leerlingen basisscholen in Alkmaar en Krommenie. Deze week wordt nog een aantal basisscholen in Alkmaar en Sint Pancras bezocht. In totaal worden de groepen 7 en 8 van negen basisscholen bezocht.

De mbo-leerlingen hebben het project goed voorbereid, door zelf eerst informatie in te winnen bij de GGD over alcoholgebruik, ze hebben een powerpointpresentatie gemaakt en een presentatietraining gekregen. Docent Susan van Beuzekom van het Horizon legt uit waarom de leerlingen van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg meedoen aan het project: "Je kunt niet jong genoeg beginnen om dit onderwerp onder te aandacht te brengen. Onze leerlingen kunnen te maken krijgen met de gevolgen van alcoholmisbruik in hun werkveld. Wij willen jonge kinderen daarom in een vroeg stadium informeren en waarschuwen over de gevolgen van alcoholgebruik."

Na afloop van het project wordt er voor de mbo-leerlingen een afsluitingsbijeenkomst georganiseerd waar ze een certificaat ontvangen. Rabobank Alkmaar e.o financiert het project 'Dat drinkt Niet' de komende drie jaar en wil hiermee bijdragen aan het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren.

Pin It
Bekeken: 1068x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/