Alkmaar, 10 maart 2014. Nog nooit deden er zoveel basisscholieren mee aan het Techniek Toernooi Noord-Holland als in 2014. Tijdens de finale van de leukste en spannendste techniekwedstrijd van Noord-Holland strijden 59 teams om de prijzen. De eindstrijd is op donderdag 20 maart bij Hogeschool iPabo in Alkmaar. De teams vertegenwoordigen scholen vanuit Alkmaar totaan Uithoorn en Den Helder. Hoogleraren van diverse Nederlandse universiteiten, jureren speciaal voor deze gelegenheid in toga met baret. Voor de winnaars liggen prachtige techniekprijzen klaar. Bovendien mogen alle winnende teams in juni gegarandeerd meedoen aan de landelijke finale van het Techniek Toernooi in Arnhem.

De organisatie is erg blij met zoveel belangstelling. "Het betekent dat scholen steeds vaker inzien hoe belangrijk het is meer te doen aan techniekonderwijs," aldus Jan Heijn, regiocoördinator van het toernooi. "Ook de komende jaren blijft er een groot tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Bij ons strijden de technici van de toekomst tegen elkaar."

Het Techniek Toernooi Noord-Holland is een wedstrijd die begint op school en op 20 maart eindigt met een grote finale bij de Hogeschool iPabo in Alkmaar. De vier competities staan in het teken van Transport & Logistiek. Zelfs de allerjongste kinderen kunnen meedoen. Leerlingen uit de groepen 1 en 2 moeten bij 'De Veilige Post' twee kerstballen en twee zware knikkers zó inpakken dat de inhoud niet kapot valt. Groepen 3 en 4 worden uitgedaagd een voertuig te bouwen dat zover mogelijk van een helling af weg kan rollen ('De Rollende Wagen'). Nog weer iets oudere kinderen (groepen 5 en 6) moeten met een 'De Afvalband' vier soorten afval kunnen scheiden. 'Hoge Stroming', voor groepen 7 en 8, bestaat uit het ontwerpen en bouwen van een installatie waarmee in één minuut zoveel mogelijk water uit een speciekuip wordt overgebracht naar een speciekuip die 30 cm hoger staat.

Er zijn in en rond de Hogeschool iPabo heel veel extra activiteiten. Sponsoren als TAQA, HVC en YouTech zijn aanwezig met educatieve technisch-wetenschappelijke exhibits. De Natuurkundekermis van de UvA treedt op, er zijn Proefjes Die BOEM Doen, en de iPabo-studenten staan klaar met een aantal doe-activiteiten ontwikkeld voor het Natuuronderwijs. Veel iPabo-studenten zijn als studentassistent bij de organisatie en de jurering betrokken. Voor deze toekomstige juffen en meesters vormt hun inzet een praktische verrijking van het curriculum.

Het Techniek Toernooi is in 2005 opgezet. Onder het motto 'alles draait om jouw techniek' willen alle betrokkenen onderwijs in wetenschap & techniek laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders. Voor meer informatie gaan aar de website van het toernooi.

 

Pin It
Bekeken: 1212x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/