Alkmaar, 09 maart 2014. Van 23 mei tot en met 31 mei vindt de Roze Week Alkmaar plaats. Dit jaar vieren zij hun vijfjarig jubileum. De Roze Week is onderhand een begrip in en rond Alkmaar. De week staat bol van de roze activiteiten. De week wordt geopend door een prominente Nederlander die de "kaasbel" komt luiden. Dit gebeurt op vrijdagochtend 23 mei tijdens de befaamde en druk bezochte kaasmarkt van Alkmaar. Tijdens de kaasmarkt worden er door vrijwilligers ballonnen in de kleuren van de regenboog uitgedeeld en tegelijkertijd opgelaten. Ter gelegenheid van het vijfjarige jubileum is het thema 'Kleur bekennen'. Hiermee laten de organisatie zien dat in de Roze Week de nadruk niet alleen op roze ligt, maar dat alle kleuren meetellen.

Na die vrijdag is er een vol programma met activiteiten; Theater Aan Z verzorgt voorstellingen voor alle scholen in en om Alkmaar, de stichting Meer dan Gewenst verzorgt een speeddate en schrijfster Sara Koster geeft een lezing, een roze-debat in de bibliotheek, Gaynight bij JT bioscopen, een roze viering en verschillende feesten in 1811 Dance & Drinks, en nog veel meer.

De week wordt afgesloten met de jaarlijks terugkerende Grachtenparade, waarbij een bonte stoet boten door de Alkmaarse grachten en het Noordhollands Kanaal varen. Hhet is het laatste wapenfeit van de week met aandacht voor de acceptatie en integratie van transgenders en de homo- en biseksuele medemens.

Meer informatie op de website van de Roze Week Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/