Alkmaar, 06 februari 2014. Woensdagavond kregen de dames van Alvoco een nieuwe kans om de eerste winstpartij in een moeilijk seizoen te pakken. Met de terug keer van de geblesseerde Naima El Ouahhabi kon trainer/coach Sydney Paula een sterk team neerzetten tegen het altijd moeilijk bespeelbaar Madjoe 2 uit Enkhuizen. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen had Alvoco nog geen kans, maar dat weerhield de dames uit Alkmaar er niet van om gedreven aan de eerste set te beginnen. El Ouhhabi liet meteen zien waarom zij gemist werd, want de eerste punten gingen direct naar Alvoco. Verdedigend stond het uitstekend en door de opslagdruk van De Graaf liepen de Alkmaarders snel uit naar 12-7. Even werd het nog spannend, maar door een harde buitenaanval van uitgerekend El Ouhhabi was er toch set winst: 25-21. De tweede set was de Alkmaarse formatie geen schim van de eerste. Alvoco komt flink onder druk te staan, waardoor pass fouten er voor zorgden dat de aanvallers slecht bediend werden. Madjoe pakt die tweede set dat ook ruim met 12-25.

In de derde set komt Voorend voor Boogaarts op het midden. Alvoco start weer geconcentreerd en kan de tegenstander goed van zich afhouden: slimme aanvallen worden afgewisseld met harde. Alvoco speelt gevarieerd en ook de drie-meter aanvallen lukken steeds beter. Wederom door opslagdruk van De Graaf kan Alvoco weglopen bij Madjoe (18-10). Door de keuzes die Thesing maakt bij de spelverdeling is het spel gevarieerd en behoudt Alvoco de ruime voorsprong. Door een fout aan de kant van de ploeg uit Enkhuizen pakt de thuisploeg de derde set met 25-18. In de vierde set dreigt het fout te gaan. Madjoe komt sterk terug door gedegen en gedreven te blijven spelen. Alvoco heeft het daar moeilijk mee en vervalt weer in verkeerde keuzes. Aanvallen komen niet tot hun recht en het spel wordt rommelig. Dan rechten de Alkmaarders de rug en zijn het Brakenhoff en El Ouhhabi die het team bij de hand nemen en weer voor de punten zorgen (20-22). Het slot is zenuwslopend even ziet het er naar uit dat er een vijfde set komt. Maar door de aanvalsdruk hoog te houden weet Alvoco op wonderlijke wijze te ontsnappen. Het is uiteindelijk weer El Ouhhabi die de laatste twee punten mag binnen slaan: 25 – 23.

Voor het eerste dit seizoen wint de ploeg van Sydney Paula. Het gat met de nummer 11 is weliswaar enorm, maar het plezier lijkt terug bij de Alkmaarse dames. 15 februari is in Zwaag. Dan neemt Alvoco het op tegen Wham Wham.

Bekeken: 1086x