Alkmaar, 05 februari 2014. Hollandse nuchterheid zit er wel in bij de 17-jarige Ebrahim Ariu. Hij reed in 2013 langs het grote hotel bij Kooijmeer met zijn oom en redeneerde dat het nooit helemaal vol kon zitten. Toen kwam hij met het idee om er woningen van te maken. Zijn oom hielp hem en nu zo ontstond Hotelhuis.nl. En dat terwijl hij nog niet lang geleden zijn vmbo-opleiding heeft afgerond. In de regio Alkmaar heeft hij inmiddels Hotel 1900 en Mangolia in Bergen aan zich weten te binden, en Hotel Restaurant Victoria in Bergen aan Zee. Wie weet volgt het hotel dat hem het idee gaf vanzelf.

Het gebrek aan betaalbare woonruimte loopt op, het aantal boekingen voor hotelkamers loopt terug. De snelle en gemakkelijke oplossing die Ebrahim via zijn website biedt is hotelkamers voor langere tijd huren tegen normaal huurtarief. Vooral voor mensen die financieel tijdelijk of voor langere duur niet sterk staan is het een interessante optie, denk bijvoorbeeld aan starters of mensen die in scheiding liggen. Voor zakenlui die tijdelijk te ver van huis werken is het ideaal.

De all-in huurprijzen van hotelhuizen variëren vanaf 250 euro per maand tot 4000 euro. Hierbij zit inbegrepen de bemiddeling, want die kosten worden door de hotels gedragen. En daarvoor krijg je dus een volledig ingerichte kamer of een heel appartement. Wachttijden zijn er (nog) niet, en de huurperiode is variabel. Hotels kunnen zich aan de website verbinden en er informatie op kwijt en de woningzoekende kan via diverse zoekcriteria hun keuze maken. Een aantal grote hotelketens heeft zich reeds aangesloten bij HotelHuis.nl.

Pin It
Bekeken: 2099x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/